Blogger mi Wordpress mi Daha Kullanışlı ve Güvenilir


Bir blog açmaya hüküm verdiyseniz, sizi bekleyen ilk sual "hangi blog servisini kullanmak benim için henüz iyi olur?" olacaktır. 
Kullanabileceğiniz birçok blog servisi mevcutken, Blogger ve Wordpressbaşka katagorilerin arasından sağladıkları avantajlarla öne çıkanlar. 
Daha eskiden açtığınız bir blogunuz varsa bu çelişki arasında bir seçenekyapan ve muhtemelen sizin için henüz kullanımı kolay olan platformahüküm vermişsinizdir, ama siz de benim gibi ilk blogunuzu açacaksanız bu zorlu seçenek sizi bekliyor olacak.

İncelemeye Wordpress ile Başlayalım.

Tema:
Wordpress Blogger'a nispeten defa çok tema opsiyonuna sahip olunan
Tüm blog servisleri arasında bir kıyaslama gerçekleştirecek olursak, Wordpress bu hususta en fazla seçeneğe sahip blog servisidir.

Eklenti/Plugin:
Wordpress, 23.000' den çok ücretli/ücretsiz edinebileceğiniz eklentiye sahip. 
Size istediğini birçok basitliği mümkün kılabilecek eklentileri bedava olarak sitenize ekleyebilirken, henüz özelleştirilmiş ve henüz profesyonel eklentileri de ücret ödeyerek kullanmaya başlayabiliyorsunuz. 
Tüm Wordpress eklentilerine wordpress plugin directory hesabındanulaşabilirsiniz.

Destek:
Ben kendim bir Wordpress sayfası kullanmadığım için bu hususta bir izlenimim olmamasına mukabilbirçok değişik forum ve sitede Wordpress'in başka blog sağlayıcılarına nispeten defa henüz iyi birtakviye sistemine mevcut ifade ediliyor
Wordpress takviye forumu ve Bir ekspere danışın gibi iki yöntemle, kullanıcılarına her hususta yardım eden bir platform.

Dizayn:
Wordpress bu hususta mutlaka bütün rakiplerinden önde. 
Sayfa dizaynı ile ilgili başka hiç bir servisin sağlayamadığı birçok özelliğe sahip.

Gelelim Blogger'a

Güvenilirlik:
Google kuşkusuz web piyasasının en emin firmalarının başında geliyor. 
Sğladığı her serviste en iyi olmaya oynayan bir firma. 
Güven sorunu yaşamayacağınız, sebepsiz ve manasız yere blogunuzun silinmesi gibi bir halle karşılaşmayacağınız bir platform.

Senkronizasyon:
Blogger profilinizi, kullandığınız başka bütün Google servisleri ile birleşikedebilirsiniz.

Google Arama Motoru:
Google, arama motoru sıralaması ve pagerank konularına gelindiğinde, Blogger sayfalarına biraz torpilli davrandığı ifade ediliyor
Hatta öyle ki, benim iki ay evvel açtığım blog sayfam kısa bir müddetevvel pagerank3 kıymetini aldığında, bunun normal olmadığını, sayfamın Blogger altyapısı kullanmasının bunda tesirinin defa devasa bulunduğusöylendi.

Kullanım Kolaylığı:
Blogger başka blog servislerine nispeten henüz "yeni kullanıcıları dostu" desek hatalı olmaz. 
Düşük düzey web kullanıcılarının dahi zorluk çekmeden bir blog açabilmesine, yazılarını yayınlayıp sesini duyurma fırsatı tanıyor.

Toparlamak Gerekirse

Kendi kısa blogculuk hayatımda gözlemlediklerimden yola çıkarak size verebileceğim tavsiye, şayet başlangıç seviyesindeyseniz mutlakaBlogger'ı seçenek faktörüz gerektiğidir. 
Tema, tasarım ve eklentiler olarak Wordpress düzeyine gelebileceğine inanmasam da, Blogger size temelde inşa etmek dilediğiniz her şeyeimkan sağlayacak bir sistemdir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.